به گزارش مشرق، شرکت نیسان روز سه شنبه گزارش کرد رییس این کارخانه بزرگ خودروسازی ژاپنی گزارش های ضد و نقیضی درباره درامد خود منتشر کرده و از اموال این شرکت نیز سوء استفاده کرده است.
دستگیری وی در رسانه های ژاپن بازتاب گسترده ای داشته و دهها خبرنگار مقام های کارخانه و مسئولان دولتی را در این زمینه مورد سوال قرارداده و از این پرسیده اند که چرا رییس نیسان باید درامد واقعی اش را پنهان کند.
بیشتر بخوانید:
محاکمه وزیر اسرائیلی به اتهام فساد و پولشویی
نیسان در سال 2017 میلادی موفق به فروش 10 میلیون و 600 هزار دستگاه خودرو شد که بیش از هر تولید کننده دیگری بوده است.
اما رسوایی فساد مالی رییس نیسان و دستگیری وی اکنون برنامه برای اتحاد نیسان، رنو و میتسوبیشی را در هاله ای از ابهام قرار داده است.
گوسن 64 ساله که پیشینه فرانسوی نیز دارد به همراه 'گرک کلی' یکی دیگر از مدیران اجرایی این شرکت دستگیر و روانه بازداشتگاه شده است.
گفته می شود که این افراد درامد واقعی خود را پنهان کرده و میلیون ها دلار از درامد نیسان را مورد سوء استفاده قرار داده اند.
'هیروتو سایکاوا' از مسئولان ارشد نیسان در مصاحبه با خبرنگاران برای مدت 7 دقیقه فقط از این بابت ابراز تاسف و عذرخواهی می کرد.
گوسن هنوز رییس اتحادیه مذکور است اما نیسان، رنو و میتسوبیشی گفته اند که خیلی زود با تشکیل نشست های اضطراری این وضعیت را بررسی و درباره رییس جدید تصمیم گیری خواهند کرد.
رسوایی فساد مالی باعث شد ارزش سهام رنو که 34 درصد از سهم نیسان را در اختیار دارد 8 درصد در فرانسه کاهش یابد و بازار بورس ژاپن هم به طور کلی برای مدتی به دلیل این مساله تعطیل شد و خرید و فروش سهام متوقف گردید.
آمارهای خبرگزاری کیودو و تلویزیون 'ان اچ کی' نشان می دهد که نیسان در 5 سال گذشته حقوق و مزایایی به میزان 89 میلیون دلار به گوسن داده اما او فقط نیمی از این دریافتی را تایید و گزارش کرده است.
او در سال 2011 میلادی رییس نیسان شد و از سال 2016 میلادی نیز ریاست میتسوبیشی را در اختیار داشته است.